הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר

הירשמו לקבלת תוכן איכותי מעולם הפרונט לתיבת הדואר הנכנס, כל חודש.

Ⓒ כל הזכויות שמורות ל- Fed Cast – קהילת מפתחי הפרונט בישראל

לכל שאלה תשובה עם ניר בן יאיר

לכל שאלה תשובה עם ניר בן יאיר

ניר חי ונושם פרונט מהרגע שנכנס לתחום, מאז הספיק ליצור את הפודקאסט המצליח ״פרונט אנד לנד״ יחד עם אלעד לוי שם הם ראיינו את חלק מהגדולים בתחום כמו גיל תייר, טאנר לינסלי ואת קנט סי. דודס.

כיום הוא מנהל ומוביל צוות של מתכנתי פרונט-אנד ב- Gloat.

במה החברה בה את/ה עובד/ת עוסקת?

רוב האנשים מכירים את Gloat כמוצר שעושה התאמות בין מועמדים לחברות הייטק אבל המוצר המרכזי שלנו היום, ה- Talent marketplace, הוא פלטפורמה שבה אנחנו משתמשים ב AI כדי לחבר בין עובדים להזדמנויות חדשות לקריירה שלהם גם בתוך מקום העבודה הנוכחי.

המטרה של המוצר היא לעזור לעובדים (ולמנהלים שלהם) לפתח את הקריירה והיכולות שלהם ומצד שני לעזור לארגון ולמנהלים לשמר ולפתח את כח האדם הנוכחי.

מה זה פרונט-אנד בעינייך?

שילוב של יצירה, אסתטיקה ולוגיקה.

מה את/ה הכי אוהב/ת בפרונט?

ראשית, פרונט-אנד מאפשר לי להשתמש בצד היצירתי שבי, אני מאוד אוהב ליצור, הייתי ילד פוטושופ וחשבתי לעסוק בתחום הזה אבל השילוב בין הנראות, אסתטיקה והלוגיקה שיש בפרונט-אנד מרגיש מושלם בשבילי.

מעבר לכך, העובדה שבפיתוח פרונט-אנד אני מקבל פידבק מיידי על הקוד שלי מושכת אותי מאוד, וב javascript בכללי מאוד קל להתחיל לרוץ ולכתוב קוד שעובד ועושה משהו גם בצד לקוח וגם בצד שרת.

בנוסף, אני נהנה מאוד לראות אנשים משתמשים במוצר שבניתי כדי לפתור להם בעיה כלשהי.

אני מרגיש שאנחנו נמצאים בתקופה מאוד מרגשת ועשירה בעולם הפרונט, יש הרבה בעיות שעדיין לא פתרו בצורה אופטימלית מה שפותח מגוון אתגרים והזדמנויות לקהילת המפתחים.

React, Vue או Angular?

ריאקט בדם.

למה דווקא React?

בשנה הראשונה שלי כמפתח כתבתי הרבה plain css, html & JQuery, כשהתחלתי להשתמש בריאקט הכל פתאום נראה לי הגיוני, כמו שרציתי לכתוב ווב לפני שהספרייה הזאת הייתה קיימת.

הרגשתי שאין לי הרבה פערים להשלים בתהליך הלמידה בגלל שהכל הרגיש מאוד אינטואטיבי, כאילו זה ממש היכולות שקיוויתי שיהיו לי כשכתבתי רק html ו- jQuery.

בנוסף, ריאקט מאפשרת חדשנות, בגלל שהיא אחראית רק על רינדור ה- UI, זה משאיר לי יותר מקום לחשוב איך אני מעדיף לנהל את שאר הדברים, בהתאם לפרויקט עליו אני עובד כרגע.

באיזו ספריית UI הכי כדאי להשתמש?

אני מנסה להימנע מספריות UI בפרוייקטים גדולים בהם יש לי זמן לתכנן את הדיזיין סיסטם בצורה נכונה.

אני משתמש ב headless components, כאלו שנותנים לוגיקה ואקססביליות אך משאירים את הסטיילינג למימוש שלי ושל המפתחים האחרים.

לדוגמא –  radix-ui, headless-ui ,downshift.

אני פשוט מעדיף לבנות את הדיזיין סיסטם בעצמי ובכל קומפוננטה להשתמש בספרייה שהכי מתאימה לה, אם צריך כזאת.

באיזה כלים את/ה משתמש ביום יום שלך במקום העבודה?

אני מכור ל- WebStorm שם אני משתמש ב- Prettier ועובד הרבה עם הטרמינל של zsh.

משתמש הרבה ב- Storybook המשמש ככלי לתיעוד הקומפוננטות ושיתוף עם חברי הצוות, זה כלי שמקנה לי תנאי מעבדה לפיתוח הקומפוננטות בצורה נוחה.

וטסטים, הרבה טסטים (כרגע בעיקר עם React Testing Library).

לאיזה פרויקט קוד פתוח תרמת?

יצא לי לתרום לפרויקט שנקרא prerender-loader ששייך ליוצר של preact שהוא פלאגין ל- webpack שעוזר לרנדר html סטטי, בנוסף יש לי PR שמחכה לאישור בפרויקט headless-ui (תנו לי לייק על הפיאר!).

מה לדעתך הכי חסר היום לג'וניור?

בתור אחד שמגייס לא מעט ג׳וניורים אני יכול להגיד שיש הרבה פעמים פערים בעניין הדיבאגינג – להבין מה הבעיה לפני שניגשים לפתור אותה בפועל, זה טבעי אבל חשוב לדבר ולהסביר כדי שזה יקרה פחות ופחות עם הזמן.

עצת הזהב שלך לג'וניורים?

דבר ראשון זה לדעת להקשיב, שזה חשוב בכללי בחיים, ולהבין שיש להם עוד דרך ארוכה של למידה ובתחילת הדרך הזו צריך לספוג לא מעט וזה בסדר גמור.

בנוסף, בשלב מסויים צריכה להגיע ההבנה שאנחנו כותבים קוד לא רק בשביל הקומפיילר ולא רק כדי שיעבוד, אלא גם בשביל אנשים אחרים שיקראו אותו בעתיד וחשוב שיהיה קריא ולא רק עובד כדי שיהיה אפשר לתחזק אותו לאורך זמן, למרות שזו יכולת שמתפתחת עם הזמן, עדיין חשוב להזכיר אותה.

הרבה פעמים אני חושב שאני כותב קוד קריא כי אני די מוגבל ברמת המורכבות שהראש שלי יכול להכיל בכל רגע נתון, והדרך שלי לעשות לעצמי סדר היא לכתוב קוד שמחולק לחלקים וכתוב בצורה כזאת שקל לי להבין אותו כבן אנוש.

איך התגלגלת לפיתוח?

התחלתי תואר במדעי המחשב בבן גוריון בלי ידע מקדים, שם בעיקר סבלתי מהמתמטיקה בתואר ומתישהו די הבנתי שאני לא אסיים אותו, או שאסיים אותו אבל אוותר על השפיות שלי בדרך.

הבנתי דרך דוד שלי, שהוא מתכנת מנוסה, שאפשר ללמוד CSS, HTML, JS בקלות באינטרנט, התחלתי ללמוד דרך אתר שנקרא treehouse.

אחרי כמה קורסים בניתי ב- PHP ו- JQuery את אפליקצית המימים שלי ובמקביל התחלתי לשלוח קורות חיים עד שהצלחתי להתקבל למקום העבודה הראשון שלי (במזל גדול).

אחרי שנה שם, עברתי ל- Gloat ובנקודת הזמן הזו כבר עזבתי את התואר סופית כדי להתמקד בעבודה.

מי שרוצה לקרוא על התהליך שלי יותר לעומק יכול לעשות זאת דרך פוסט שכתבתי לפני כמה שנים טובות.

איזה פרויקט את/ה הכי גאה בו?

www.memeking.co.il – אפליקציה ליצירת מימים כשcכל יום מורידים ממנה כ- 5000 מימים. כתובה ב- React, Node & Mongo ויש גם גרסת מובייל ב React Native כמובן.

מעבר לכך, ב- Gloat בשנה האחרונה אני עובד על שיפור הנגישות והארכיטקטורה של כל המוצרים שלנו (בדרך למיקרו פרונטאנדס שמקווה שיבשיל יותר בשנה הקרובה).

לאיזה פודקאסטים את/ה מאזין/ה?

בעולם התכנות אני מאזין רק ל- The Undefined Podcast של ג׳ארד פאלמר.

בנוסף, ממליץ על הפודקאסט ״צעקות״ של גיא אדלר, מצחיק ומרגש.

המלצה לספר טוב?

״עידן החרדה שלי״ שמדבר על התופעה שנקראת חרדה וכיצד להתמודד איתה.

אחרי מי שווה לעקוב?

Kent C.Dodds – בעיני הוא הגורו ריאקט וג׳אווהסקריפט החזק היום.
Michael Jackson – היוצר של ריאקט ראוטר ורמיקס.
Tanner Linsley – היוצר של ריאקט קוורי, ומתכנת מדהים.

שלום לך 👋 נעים להכיר.

הירשמו לקבלת תוכן איכותי מעולם הפרונט לתיבת הדואר הנכנס, כל חודש.

אנחנו לא שולחים ספאם!

רוצים לקבל מאיתנו עדכונים?

אם עולם הפרונט מעניין אתכם ואתם רוצים לקבל עדכונים ישירות למייל על כל המאמרים הכי מעניינים, המשרות החדשות, הפודקאסטים הכי נשמעים ועוד הרבה תוכן משובח, הירשמו לניוזלטר שלנו והישארו מעודכנים!

הרשמה לניוזלטר

הירשמו לקבלת תוכן איכותי מעולם הפרונט לתיבת הדואר הנכנס, כל חודש.