הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר

הירשמו לקבלת תוכן איכותי מעולם הפרונט לתיבת הדואר הנכנס, כל חודש.

Ⓒ כל הזכויות שמורות ל- Fed Cast – קהילת מפתחי הפרונט בישראל

לכל שאלה תשובה עם טל קורן

לכל שאלה תשובה עם טל קורן

טל מנהל את אחד מערוצי הטלגרם הפופולריים ביותר בעולם התכנות בישראל. מעבר לכך היה ממקימי קהילת מיטאפים בצפון ואפילו יצר כמה כלים ותוספים פופולריים לדפדפנים.

בראיון הזה תקראו על איש פרונט משכמו ומעלה. אחד ששם דגש חזק על UX כדי לתת למשתמשים שלו את התחושה שחשבו עליהם לכל אורך השימוש באתר.

במה החברה בה את/ה עובד/ת עוסקת?

בחודשים האחרונים אני עובד ב-Solvo, ומוביל את כל מה שקשור לפרונטאנד אצלנו. המוצר שלנו יודע להסתכל על התשתית שלך בענן ולהבין אילו פעולות מתבצעות בין היישויות והמשאבים השונים. בסופו של דבר לייצר מדיניות הרשאות גרנולרית באופן אוטומטי המותאמת לפעולות האלה.

אנחנו מייצרים את המדיניות הגרנולרית הזאת בשביל המשתמש במקום להדריך אותו מה צריך לתקן. זו למעשה הייחודיות שלנו.

בעולם שבו מפתחים שאינם אנשי אבטחה מרימים תשתיות שלמות ולא בהכרח שמים דגש על אבטחה, המוצר הזה הוא game changer רציני עם ביקוש ופוטנציאל מאוד גדול. בין פיצ'ר לפיצ'ר, אנחנו מסירים לאט לאט את Redux ומחליפים אותו ב-MobX.

בנוסף, שחררנו לאחרונה מוצר חדש בשם IAMagnifier שנותן אפשרות להתבונן בתשתית, וביחסים בין משאבים ויישויות שנמצאות בה כמו S3 buckets וטבלאות של dynamodb, ובחשבונות/משתמשים/policies המשפיעות עליהם. כל זה בצורה של גרף נוח לשימוש.

מה זה פרונט אנד בעינייך?

פרונטאנד זה קודם כל כיף. עצם זה שאתה יכול ליצור משהו מכלום ושאחרים יכולים לראות ולשחק איתו זה לא פחות ממדהים. זה חלק ממה שמשמר את ההתלהבות שלי מהנישה הזאת כבר במשך עשור.

יחד עם זאת, מן הסתם העבודה בפרונטאנד מגיעה עם המון אחריות. זה הדבר הראשון שהמשתמש רואה, ובסופו של דבר כל טעות, בפרונטאנד או בבקאנד, תמיד תקרין על המשתמש. זו האחריות שלנו להציג מידע נגיש וקוהרנטי כדי לתת לו את חוויית המשתמש הטובה ביותר.

מה את/ה הכי אוהב/ת בפרונט?

אני חושב שאחד הדברים שאני הכי אוהב בעולם של פרונטאנד זה CSS. אני אחד שאוהב דברים מוזרים בהקשר הזה; תן לי CSS, תן לי Regular Expressions, תן לי לעבוד עם vim. אם זה משהו שיש לו חוקים מוזרים, אני רוצה לדעת עליו יותר.

הרבה אנשים לא מתחברים ל-CSS מפני שהיא נותנת רושם של שפה אמורפית כשמתחילים ללמוד אותה. עם זאת, הבסיס של CSS – עם ה-box model, סוגי display שונים ואיך הם עובדים ומשפיעים על הסביבה שלהם וסוגי ה-positions השונים – הוא מרתק. כשמבינים איך להשתמש ולחבר בין כל הדברים האלה כדי ליצור layout, מרוויחים סוג של כוח על שממשיך איתך הלאה. בנוסף, CSS זה אחלה כלי ל-prototyping כשאתה שולט בו, גם אם רק בבסיס שלו.

React, Vue או Angular?

ההעדפה האישית שלי היא ריאקט. בעתיד אולי אעבור ל-Vue או Svelte, או אולי Solid שתופס קצת תאוצה לאחרונה.

למה דווקא React?

בעברי כתבתי באנגולר, זו הייתה חוויה… מעניינת. בסופו של דבר זה עניין של העדפות וטעם אישי, וכל אחד מהכלים יביא אותך למחוז חפצך.

לריאקט אני מתחבר יותר בעיקר בגלל שהיא פשוטה ביחס לאנגולר (וזה נושא שאפשר להתווכח עליו בעולם שיש בו דברים כמו useEffect ו-useCallback), למרות שאני חושב שעם הזמן היא הופכת לפחות ברורה וקלילה מאשר הייתה בעבר. לכן, אני תוהה לגבי הספריות האחרות שציינתי וחושב שאתן להן צ'אנס רציני בעתיד. 

באיזו ספריית UI הכי כדאי להשתמש?

אישית אני מאוד אוהב את Material UI. הצוות מאחוריה מתחזק אותה בצורה פנומנלית במשך שנים. ה-UI שלה תמיד כיפי ונעים לעיניים, והמעבר ל-Emotion בגרסה 5 עשה לה דברים מדהימים בכל הנוגע לתחזוקה.

באיזה כלים את/ה משתמש ביום יום שלך במקום העבודה?

אני עובד על מקבוק, אני משתמש בטרמינל של Alacritty יחד עם tmux.

בנוסף אני משתמש גם ב-Tampermonkey, שהוא תוסף כרום שנותן לך להכניס JavaScript user scripts לכל אתר שתרצה תוך שימוש במנוע של Greasemonkey .

אישית, אני אוהב לעבוד יותר עם המקלדת ופחות עם העכבר. אני משתמש בשני כלים שממש עוזרים עם זה ונותנים לך לכתוב סקריפטים על מערכת ההפעלה שאפשר לעשות באמצעותם המון דברים, כולל הגדרה של hotkeys. על המקבוק שלי אני משתמש ב-Hammerspoon, ועל ה-Windows שלי יש את AutoHotkey.

לאיזה פרויקט קוד פתוח תרמת?

אין לי תרומות יוצאות דופן לקוד פתוח, אבל אני תורם לקהילה בדרכים אחרות.

לפני כמה שנים, אחרי שנכנסתי לקהילות פיתוח והבנתי כמה דברים אני לא יודע שאני לא יודע (unknown unknowns). התחלתי לקרוא מאמרים באופן יומיומי ולפרסם את הטובים שבהם בקהילות הפיתוח שהייתי בהן. עם הזמן זה הפך להרגל שבהמשך התפתח לערוץ בטלגרם בשם TechPicks, שבו עד היום אני מפרסם באופן יומיומי דברים חדשים שאני קורא או שאני נתקל בהם, ממאמרים על UI ועד אופטימיזציות, אלגוריתמיקה ופרויקטים בקוד פתוח, שאני חושב שיכולים לעניין אנשים שהם לא בהכרח אני.

בנוסף, ב-2017 כשעוד גרתי בצפון, הקמתי עם כמה חברים קהילת מיטאפים משלנו בשם TechAssembly. המיטאפים שלנו היו בחיפה באופן קבוע ועם הזמן היא פשוט צמחה. בשלב מסויים הפסקנו את הפעילות, אבל קבוצת הוואטסאפ שלנו תמיד מלאה ותוססת בדיוק כמו ביום הראשון.

מה לדעתך הכי חסר היום לג'וניור?

אני חושב שבעיקר תשוקה. בשנים האחרונות יש המון דיבור על הייטק בתקשורת. זה גורם להמון אנשים להגיע לתחום משיקולים שלדעתי לאורך זמן יאמללו את מי שלא בנוי לתחום. אני מכיר אנשים שאוהבים את המקצוע ונשחקו אחרי כמה שנים (כולל אותי). אז מה יקרה עם כאלה שלא מאוד מחוברים אליו?

עצת הזהב שלך לג'וניורים?

​​ללמוד כמה שיותר בדרך שבה הם נהנים ושהיא פרודקטיבית להם. בדיוק כמו שיש אנשים שמתאים להם לרוץ בחדר כושר בעוד שלאחרים מתאים לרוץ בחוץ או לרכב על אופניים. צריך למצוא את הדרך שנוחה לך כדי ללמוד בצורה האופטימלית ביותר בשבילך. באמצעות תרומה לקוד פתוח, יצירת אפליקציה קטנה למעקב אחר הוצאות או הקמת אתר לחתול שלך, כל דבר יעזור. וכמובן יעזור יותר אם תאתגר את עצמך אחרי שתגיע לכל milestone.

מעבר לזה, מאוד ממליץ להיכנס לקהילות של מפתחים.

בנוסף, חשוב להיות מודעים לכך שראיונות זה מסע שהוא לרוב לא כיפי. מה שכן אפשר לעשות – זה להוציא מהראיונות המוצלחים והלא מוצלחים כאחד את המירב. ללמוד לכל ראיון ומכל ראיון.

אם משהו לא הלך בראיון אחד, לוודא שהוא לא יחזור על עצמו בראיון הבא. אם עשית מטלת בית לא מוצלחת, אז להבין מה התפקשש ולשפר בהמשך.

איך התגלגלת לפיתוח?

בתור נער למדתי HTML עצמאית בלי סיבה מיוחדת, פשוט כי זה עניין אותי. באותו זמן אפילו כתבתי סקריפטים ל- mIRC למי שזוכר מה זה 🙂

לאחר הצבא עברתי לצפון שם התחלתי לעבוד בחברת פרסום דיגיטלי בתור Webmaster שאפשרה לי להשתפשף הרבה עם HTML ו- CSS. בעקבות מתכנת קולגה התעוררה בי התשוקה להעשיר את היכולות וללמוד גם JavaScript. מה שהכניס חיים לאתרים/אפליקציות שבניתי. זה בסופו של דבר מה שהזכיר לי מאוד את הסקריפטים שכתבתי ל- mIRC בצעירותי ומשם כבר הכל היסטוריה.

איזה פרויקט את/ה הכי גאה בו?

הפרויקט הצדדי הראשון שכתבתי ב-2013 – תוסף ל-Chrome בשם Localhost Automate, שהיום יש לו מעל 700 משתמשים. בגדול זה כלי שנותן לך למפות נתיב מסוים במחשב לגירסא שלו ב-localhost עם פרוטוקול http.

לאיזה פודקאסטים את/ה מאזין/ה?

אני בעיקר שומע את ״צרות בהייטק״, ״עושים תוכנה״, ״מפתחים חסרי תרבות״, ״חיות כיס״.

בנוסף, יש את ״האזנה מודרכת״ של גל״צ. בכל תוכנית מנתחים קלאסיקת רוק מכל מיני כיוונים מעניינים.

המלצה לספר טוב?

הספר שהכי נהניתי ממנו הוא ״קיצור תולדות האנושות״ של יובל נח הררי.

אחרי מי שווה לעקוב?

אחריי בטוויטר

אלעד שכטר, האיש וה- CSS.

יוני גולדברג, האיש והטסטים.

עמית שין, עוד אושיית CSS שעושה דברים מדהימים.

דן שפיר, בחור מבריק שהייתי פעם בסדנה שלו באחד הכנסים של You Gotta Love Frontend ושתמיד מצייץ דברים ענייניים ומעניינים.

רן בר-זיק, סופר, עיתונאי, מתכנת, פתח תקוואי.

Grant Sanderson, היוצר של 3blue1brown‏ ביוטיוב (שגם אחרי הצ'אנל שלו ממש שווה לעקוב), שמעביר חומר מתמטי בצורה מדהימה.

וכמובן שהכי שווה לעקוב אחרי TechPicks

שלום לך 👋 נעים להכיר.

הירשמו לקבלת תוכן איכותי מעולם הפרונט לתיבת הדואר הנכנס, כל חודש.

אנחנו לא שולחים ספאם!

רוצים לקבל מאיתנו עדכונים?

אם עולם הפרונט מעניין אתכם ואתם רוצים לקבל עדכונים ישירות למייל על כל המאמרים הכי מעניינים, המשרות החדשות, הפודקאסטים הכי נשמעים ועוד הרבה תוכן משובח, הירשמו לניוזלטר שלנו והישארו מעודכנים!

הרשמה לניוזלטר

הירשמו לקבלת תוכן איכותי מעולם הפרונט לתיבת הדואר הנכנס, כל חודש.